آنتالیا چی بپوشم
آنتالیا چی بپوشم
پوشش مردم شهر آنتالیا در گذشته
پوشش و لباس مردمان شهر آنتالیا تفاوت زیادی با پوشش آنها در حال حاضر داشته است. در دوره ی حاکمیت عثمانی مردان این شهر از لباسی به نام کافتان که ردایی گشاد و بلند تا قوزک پا است استفاده میکردند و در زیر این کافتان یا ردا پیراهن یا نمی تنه ای به همراه شلواری گشاد میپوشیدند، به کمر خود شالی پهن میبستند و از جوراب های چرمی که جنس بسیار لطیفی داشتند استفاده میکردند.
برای اطلاع از تور ترکیه و تور آنتالیادر سایت فیکس تراولز کلیک کنید.
پوشش گذشته زنان مسلمان شهر آنتالیا
در گذشته زنان مسلمان کشور ترکیه و شهر آنتالیا همچون زنان مسیحی در دوره ی بیزانس میبایست جهت خروج از منزل از پوشیه استفاده کنند. در حال حاضر اگر شما به آنتالیا سفر کنید فستیوال های محلی را مشاهده خواهید کرد که پوشش مردمان این شهر را در گذشته نمایش میدهند.
در گذشته دولت رنگ ها و مدل هایی را برای هریک از مقامات تعیین میکردند که تمام مردم میتوانستند جایگاه اجتماعی هر فرد را تشخیص دهند، به عنوان مثال مشاوران سلطان لباسی سبز رنگ، مقامات مذهبی لباس هایی ارغوانی، رئیس تشریفات دربا لباسی به رنگ سرخ و … .
یونانیان نیز دارای کلاهی آبی و کفش های مشکی رنگ، یهودیان کلاهی زرد و کفش هایی به رنگ آبی و مردمان ارمنی کلاهیی سرمه ای و کفش هایی به رنگ بنفش بودند.
در کشور ترکیه در میان افرادی کلاه بر سر داشتند مردان مسلمان نیز میتوانستند عمامه بر سر گذارند، اما برای این موضوع هم قانونی وضع شده بود:” نباید عمامه فردی از عمامه سلطان بلندتر باشد”
همچنین در گذشته در این کشور مردان نیز همانند زنان در صورت نداشتن مشکل مالی از جواهرات و زیورآلات گران قیمتی استفاده میکردند. به عنوان مثال : جواهراتی بر روی شمشیر، عمامه، پرهای شترمرغ، رداهای مواج، شلوارهایی که هاشیه دوزی از پوست سمور داشت و … .
پوشش مردمان شهر آنتالیا در حال حاضر
در سال ۱۸۲۶ قانون پوشش لباس در این کشور توسط سلطان محمود دوم تغییر یافت. به این صورت که مردان از کت وشلوارهای اروپایی و کلاه هایی به رنگ سرخ استفاده میکردند که روی این کلاه ها عنوان ” فینه ” نوشته شده بود. اما در سال ۱۹۲۵ گذاشتن این کلاه ها را ممنوع کردند.
تا کنون این تغییر و تحولات به صورتی بوده که پوشش های مردم شهر آنتالیا و کشور ترکیه همانند دیگر ملت های اروپایی و
غربی میباشد، در خیابان ها و اداره جات یونی فرم و … استفاده میکنند. ولی در منطقه های روستایی هنوز هم پوشش های قدیمی، ردای بلند به همراه دستاری که دور سر میپیچیدند به چشم میخورد.
نحوه ی پوشش لباس در شهر آنتالیا
ترکیه جزو کشور های مورد علاقه ایرانیان بوده که هرسال گردشگران بسیاری به این کشور به عنوان مقصد گردشگری سفر می کنند. برای خیلی از خانوم ها این سوال پیش می آید که در کشور ترکیه چگونه لباس بپوشیم ؟
هر کشوری دارای آداب و رسوم و فرهنگی مختص به خود میباشد که باید آنرا رعایت کرد. چگونگی پوشش مردم کشور مورد نظر یکی از نکاتی است که باید به آن توجه کرد. در کشور ترکیه به دلیل اینکه مردمانی با آداب و رسوم و فرهنگ هایی متفاوت وجود دارند انواع پوشش ها را میتوان در این کشور دید.
در این قسمت نحوه ی پوشش مردمان کشور ترکیه را بررسی میکنیم.
برای سفر به هر کشور یا شهری باید باتوجه به زمان و فصل لباس ها را انتخاب کنیم که نقش مهمی را ایفا میکند.
همچنین میتوان با توجه به پوشش مردمان همان کشور یا شهر لباسمان را انتخاب کنیم.
در کشور ترکیه به دیلی وجود آداب و رسوم و فرهنگ های متفاوت پوشش های گوناگونی را در مردان و زنان مشاهده خواهید کرد. همچنین پوشش افرادی که به این شهر سفر میکنند متفاوت میباشد.
در کشور ترکیه نسبت به پوشش و لباس افراد حساسیت زیادی وجود ندارد اما باید در برخی مکان ها آداب خاصی رعایت شود.
در قسمت بعد به بررسی این مکان ها و پوششی که باید رعایت شود میپردازیم.
پوشش در مساجد ترکیه :
اگر میخواهید از مساجد کشور ترکیه دیدن کنید، باید نکاتی را رعایت کنید : استفاده از تی شرت، تاپ و شلوارک در این مساجد ممنوع است، بهتر است از جوراب برای ورود به مساجد استفاده کنید.
هنگام ورود به مساجد این کشور باید شانه ها و بالاتر از زانوها را بپوشانید. چنانچه تاپ یا تیشرت بر تن دارید باید بازوها را تا آرنج بپوشانید و اگر دامن پوشیده اید باید بالای زانو باشد. خانوم ها باید به وسیله شال یا روسری موهای خود را بپوشانند.
در جلوی درب ورودی این مساجد شال هایی قرار داده اند برای خانوم ها، اما بهتر آن است که شال یا روسری با خود همراه داشته باشید.